Heb jij dagen vol mogelijkheden?

Your Innerlight/ januari 20, 2021/ Blogs

Het is zondagochtend, ik ben net wakker en de dag ligt aan mijn voeten. Een nieuwe dag waarin alles mogelijk lijkt. Voor mij een dag waar ik voor ogen had nu eens aan het werk te gaan. Juist omdat deze dag vrij en open is, wat ruimte kan geven voor creatie.

Allesbehalve vrijheid is wat ik voel. Ik spreek uit “kan ik niet een winterslaap gaan houden en trek de dekens over mijn hoofd”. Ik zucht en ik voel dat ik mijzelf in de weg zit. Als reactie krijg ik terug “nee, jij zei dat je vandaag wou gaan werken”. In mijn hoofd hoor ik de woorden: nee nee ik wil niet, ik wil gewoon even niks, weg zijn van hier.

Net zoals vandaag een gevoel van een winterslaap te willen doen, weg zijn van hier heb ik mij vorig jaar eind november begin december een beetje verstopt. Nu ik dit zo typ raak ik geëmotioneerd want ik snap er niks van. Ik heb het gevoel dat ik in een tweestrijd sta. De ene kant uit betekend doorgaan, een pad inslaan waar ik de wegen niet ken. De andere kant is een soort bekende maar ook het pad waar ik juist van weg wou.

“Het is een dag vol mogelijkheden en toch voelt het niet zo. Ik merk omdat ik al even niet met werk bezig ben geweest ik dit nu echt wil gaan doen. Het er toch eens van moet komen waarop ik weerstand voel en ik mij afvraag waar ik bang voor ben. Waarom kan ik het niet in kleine stapjes afbreken. Afspreken met mijzelf oké ik ga vandaag 1 uur voor de laptop zitten.  Ik merk dat ik dit gevoel namelijk zat ben. Ik wil dit zo niet meer.”

 

Als dieren konden spreken.

Ik zucht en kijk naar buiten en met dat ik naar buiten kijk zie ik een roodborstje in de boom vliegen. Nee dit meen je niet hoor ik mijn gedachten. Ik zoek op waar het roodborstje voor staat en de eerste zin welke ik lees is: “Ik ben in je leven gekomen om je naar nieuwe groei te leiden. De periode van stilstand is voorbij en je leven gaat weer vooruit.” wat voelt als een schot in de roos.

Er staat bij energetisch: “Opening van het keel en hartchakra” wat mij gelijk doet denken aan een behandeling welke ik onlangs heb ontvangen. Hier kreeg ik als tip om voor de spiegel te gaan staan met de handen om mijn keel en hardop te zeggen: “ik ben bereid om te veranderen”. Wat bijzonder hoe alles toch met elkaar in verbinding staat. Eigenlijk weet ik ook wel dat alles met elkaar in verbinding staat, alleen blijf ik mij erover verbazen wanneer het zich zoals nu daadwerkelijk uitwijst.

Ondertussen ontstaat er in mijn hoofd inspiratie om te schrijven. Woorden en zinnen vliegen rond.
Ik verplaats mij naar de laptop en begin met typen. Soms komen er gebeurtenissen op je pad waar je wat mee mag doen. Dit zie ik dan als cadeaus die op je pad komen waar ik in de blog “Welke cadeaus heb jij mogen ontvangen” wat over heb geschreven.

Je hebt niet alles zelf voor het uitkiezen. Al zou je nog zo stevig staan wil dit niet zeggen dat er geen ‘cadeaus’ meer op je pad komen. Deze zullen altijd blijven komen. Wat je wel zelf hebt te kiezen is hoe jij er mee omgaat.

“Don’t judge a book by its cover”.

“Beoordeel een boek niet op zijn omslag”. Vanaf de buitenkant zien we slechts een deel. Een deel waar het licht op schijnt, wat zichtbaar is of wordt gemaakt. Het is zo makkelijk om gelijk een oordeel te hebben, een stempel te drukken. Alleen hoe is dit mogelijk? Oordelen is slechts mogelijk vanuit je eigen interpretatie omdat je alleen de omslag hebt gezien. Wanneer je namelijk het hele verhaal niet kent bekijk je het vanuit jouw wereld met je normen en waarden, je ervaring, je rugzak. Een beeld vanuit jouw belevingswereld. Een oordeel ontstaat soms zonder dat je er erg in hebt. Soms is het een bepaald gevoel die een bepaald persoon je geeft. Het is dan aan jezelf om een keus te maken wat jij met dit gegeven doet. Geloof je het?

Nu we het over oordelen hebben ben ik ergens benieuwd naar. Ben jij je er van bewust dat jij ook kan oordelen over jezelf, over de dingen je hebt gedaan of juist niet hebt gedaan. Ik was er best goed in en heb er nog steeds een handje van terwijl het helemaal niet helpend is.

Hoe ik over een dag vol mogelijkheden uiteindelijk een oordeel kan hebben dat ik toch te weinig heb gewerkt. Dat ik dit niet even de administratie heb kunnen doen en zus en zo. Deze oordelen houden mijn wereld klein, hiermee houd ik mijzelf klein. Want zoals ik in het eerste deel schreef wou ik weg van het bekende pad. Liever ga ik verder de wijde wereld in en nog meer nieuwe wegen verkennen. (Note: Ook al vind ik dit superspannend)

De wijde wereld in.

Iedereen leeft zijn en haar leven op hun eigen manier. Door het volgen van de opleiding Holistisch Therapeut en het behandelen van cliënten komen er elke keer nieuwe dingen tevoorschijn. Hiervoor heb ik zo nu en dan enige bagage uit te zoeken en los te laten. Niet alle bagage die ik ooit heb gekregen kan en wil ik altijd maar meenemen. Ik weet dat ik kleine stappen aan het zetten ben de wijde wereld in, ook al voelt dit niet altijd zo.

Ha! Voelt dit niet zo? Dit is eerder zo’n oordeel. Zo snel kan zoiets ontstaan. Nu de herfst zijn impact heeft op mij ontstaat er meer ruimte voor inzichten. Ook al vind ik er wat van toch geloof ik dat dingen met een reden gebeuren. Dat dit nodig zal zijn om te kunnen groeien. Om terug te kunnen kijken naar wat is geweest en specifieke bagage achter te laten. Dat een ander niet nodig is om je heel en geliefd te voelen. Dat alles wat je zoekt stiekem al binnenin jou zit. Alleen omdat het spannend kan zijn en nieuwe dingen ontdekt kunnen worden, lijkt het makkelijker dit buiten jezelf te vinden.

Het leven is vol mogelijkheden. Elke minuut en iedere seconde bestaat uit nieuwe mogelijkheden. Het is alleen de vraag wat jij op dit moment nodig hebt en durf jij jezelf dat te geven wat je nodig hebt. Nu jij weet dat een oordeel zo gemaakt is nodig ik je uit om kleine stapjes richting bewustwording te gaan zetten. Maak je leven vol met mooie mogelijkheden.

Soms helpt het om even stil te staan en te kijken naar datgene wat er is.

Als jij oprecht kijkt welke mogelijkheden zie jij dan?

Het ligt altijd dichterbij dan jijzelf in de gaten hebt. 

Natuurlijk zullen er altijd excuses, obstakels en dingen zijn. Weet dat er ook áltijd mogelijkheden zijn om hier onderdoor, overheen, doorheen etc. te gaan. 

Stap voor stap 

Share this Post