Heb jij vertrouwen en moed?

Your Innerlight/ september 2, 2020/ Blogs

Ja maar wat als..
Wat als het niet lukt of wat als ik het andere toch leuker vind, wat als …

Herken je dit?

Je weet het niet. Je weet niet wat je nu moet doen. Welke keus je moet maken dus doe je niks omdat je niet weet waar je goed aan doet.

Als je a kiest, wat dan of misschien toch b kiezen maar dan overzie je ook niet alles wat er kan gebeuren.

Het feit is -mits jij een glazen bol hebt- je nooit alles kan overzien.

Een keus gaan maken is moed hebben om dit te doen en vertrouwen hebben in wat er komen gaat.

Toen ik stopte met mijn baan 2 jaar geleden wist ik niet wat er komen ging. Ik wist dat wat ik deed, ik niet meer leuk vond. Dat was een feit. Dus stoppen was zo gek nog niet. Wat dan wel dat was nog even de vraag. Vervolgens dacht ik dat ik werk a (woonbegeleiding) zou gaan doen terwijl ik uiteindelijk voelde dat ik werk b (kinderopvang) moest gaan doen.

Terwijl ik het werk in de kinderopvang een tijdje had gedaan kwam er weer een gevoel naar boven. Kort daarna de angst voor de wat als, voor het onbekende. Mijn hoofd die hier allerlei ideeën over had…
Dat ik het niet kon maken om nu weer te gaan stoppen, wie denk je wel niet dat je bent, stoppen en dan?

Nadat ik dit allemaal even liet zijn ontstond er ruimte. Ook hier had ik moed en vertrouwen voor nodig om mijn hart te volgen en angst te passeren.

In herhaling ligt de kracht. Ik heb ervaren nadat ik vaker moed toonde en vertrouwen had dat het goed komt.

Een maand of drie geleden tijdens het werken als gastouder kwam er weer zo’n gevoel naar boven. Elke keer wanneer mijn gevoel iets aangaf wou ik het liever niet horen. Dit betekende namelijk dat ik iets te doen had en ik kan leukere dingen bedenken om te doen. Na het gevoel gehoord te hebben, het er even te laten zijn en ondertussen doorgaan om te voelen wat de situatie met mij deed werd het meer en meer helder.

Er was weer sprake van herhaling. Ik had weer moed nodig om aan te geven dat ik wou stoppen en vertrouwen nodig in dat het goed zou komen in welke vorm dit ook zou zijn.

Maakt herhaling het makkelijker? Soms wel en soms heb ik net wat meer moed of meer tijd nodig om vertrouwen te krijgen om de angst te kunnen passeren.

Stilstand, geen keus maken zoals ik dit hiervoor kende is er gelukkig niet meer.

Wel is er meer stilte.

Om te luisteren, te voelen en te zijn. Hierdoor is het makkelijker geworden om mijn hart te volgen die mij ondersteunt in het doen wat goed voelt.  Ik ervaar inmiddels meer flow en minder strijd omdat ik mijn hart volg.

En dat gun ik jou ook.

Dat je leert luisteren naar jezelf. Doen wat jij het liefste wil. Niet meer stil blijven staan omdat je het niet weet.

Mijn tip:
neem tijd voor jezelf.

Hoe?

Een simpel voorbeeld: Laat de telefoon eens wat vaker liggen.

Ga eens zonder📱naar de wc en pak daar een moment rust. Ervaar het hier en nu van dat moment. Gewoon even niks, gewoon zijn en laat de gedachten die er zijn aan je voorbijgaan.

Als jij je steeds meer bewust wordt van het hier en nu gaat het makkelijker worden om te luisteren. 


In de stilte liggen de antwoorden. 

Weet je? Je hoeft niet geweldig te zijn om te beginnen, je kan beter wel gaan beginnen om geweldig te kunnen zijn 😉
Share this Post