Weet jij wie jij bent?

Your Innerlight/ juli 1, 2020/ Blogs

Als persoon zijn we ooit voortgekomen uit twee personen. We hebben van beide ouders eigenschappen gekregen. Zo loopt dit systematisch door waarop we soms eigenschappen hebben die minder handig zijn. Eigenschappen waar we onszelf  (nog) niet bewust van zijn omdat deze in het systeem zit terwijl dit van bijvoorbeeld de oma van je moeder afkomstig is.

Eerder in de blog “Hoe ben je de mooiste versie van jezelf” heb ik gesproken over de verschillende lagen en tijdens de blog “Hoe zie jij jezelf?” kwam dit ook naar voren. Wanneer we als kind opgroeien komen de lagen er omheen.

Ik gebruik het woord ont-wikkelen omdat ik het voor mij zie als het steeds dichter bij jezelf komen. Er kan een laag zichtbaar worden wat een keus geeft of je deze laag wilt behouden of los wilt laten.

Weet dat de lagen ons voor een bepaalde tijd wat hebben gegeven. In mijn geval bestond een laag uit een vorm van veiligheid. Alleen is dan de vraag wat geeft daadwerkelijk die veiligheid? Wat voor een gevoel zit hier achter. Wanneer ik laagjes om mijzelf houd betekent dit dat ik niet direct gekwetst kan worden. Althans minder, maar ook dat ik minder het goede binnen kan laten komen dan wanneer de laagjes eraf zouden zijn. Elk nadeel heeft hierin zijn voordeel én andersom.

Waarom houd je de laagjes tot stand? Zelf kies ik er steeds meer voor ze af te laten en mij kwetsbaar op te stellen ook al voelt dit spannend. Die vorm van veiligheid ofwel angst voor het onbekende te laten gaan.

Ik ben wie ik ben en er is er slechts één zoals ik ben. Het belangrijkste is dat ik blijf geloven in mijzelf. Natuurlijk kan iedereen er wat van vinden. Weet dat dit dan kan worden bekeken door de laagjes die om diegene zit die er wat van vind. Iedereen heeft zo zijn of haar eigen belevingswereld. Die raakbaarheid en  onvoorspelbaarheid zijn dingen die het spannend maken. Dat je niet weet als je A zegt hoe B, C en de rest zal gaan verlopen maar vertrouwen hebt in dat wat is en het volgen van je hart.

In die belevingswereld die eenieder heeft, heb je een verhaal gecreëerd over wie jij bent. Alleen is dát daadwerkelijk wie jij bent of is dit wat je hebt meegemaakt? Hierin zit namelijk wel degelijk een verschil. Je kan er elke dag voor kiezen je verhaal te geloven en hier naar te leven ook wanneer dit een minder mooi verhaal is. Zodra je hier bewust van bent zou je dan nog steeds je verhaal geloven en leven?

Omdat je de keus hebt, kan je er ook voor kiezen om er jouw mooiste verhaal en dus leven van te maken. Dit is een avontuurlijke reis en dat je tijdens die reis er steeds meer achterkomt wie jij daadwerkelijk in essentie bent. Waarvoor jij leeft. Waar jij gelukkig van wordt. Wie jij bent zonder al die lagen eromheen.

Want wat vertel jij wie jij bent? En lieve lezer, is dit wie jij daadwerkelijk wilt zijn?

Share this Post