Wat geef jij je lichaam?

Your Innerlight/ juli 29, 2020/ Blogs

Vandaag een blog met gratis oefening.

Alles wat om ons heen is bestaat uit energie, energie wat altijd in beweging is. Ons lichaam, elke beweging, emotie en gedachte die door ons hoofd gaat heeft energie nodig. Net zoals alles wat zich in de buitenwereld afspeelt energie nodig heeft. Je kan leren met energie omgaan. Energie staat altijd voor jou tot beschikking, hoe opener je bent hoe krachtiger je energie zal stromen. Door middel van meditatie, bewust-zijn, reiki etc. kan je leren je hoe je de doorstroming van energie open kan houden.

Wanneer je bijvoorbeeld aan iemand denkt en diezelfde dag belt die persoon jou dan wordt er gesproken over toeval. Alleen de vraag is of dit daadwerkelijk toeval is. Je kan het namelijk ook bekijken vanuit het perspectief dat jij op het moment dat jij aan die persoon dacht, er energie naar toe hebt gestuurd. Op die manier ben jij in die ander zijn energie, gedachten gekomen wat de aanleiding is geweest dat de ander jou heeft gebeld (of berichtje heeft gestuurd).

Onze zintuigen pikken datgene op dat overeenkomt met o.a. onze verwachtingen, overtuigingen, ervaringen en energie. Wanneer jij voor jezelf een ander leven, een andere realiteit zou willen betekent dit dat je je frequentie, de trillingen van je energie hebt aan te passen. Op dit moment zie jij slechts datgene wat voor jouw ogen zichtbaar is. Wanneer je ervoor kiest andere gedachten te hebben en je anders te voelen zal je andere dingen zien waardoor jouw frequentie zal veranderen.

In de eerste alinea had ik het over dat je onder andere door meditatie je kan leren de doorstroming van energie open te houden. Zie het voor je wanneer je een vol hoofd hebt, de wirwar aan gedachten zitten de doorstroming van energie in de weg. Als je rust hebt en je hoofd leeg is, is de weg vrij om energie te laten stromen. Deze ruimte draagt bij om nieuwe/andere gedachten tot je te nemen waardoor jij je beter zal gaan voelen.

Een oefening welke je daar voor kan gebruiken is focus.
Een stille geest door focus. Wanneer je dit vaker zal oefenen zal je gaan ervaren dat je gedachten tijdelijk tot stilstand kan brengen.

“Zorg dat je lekker ontspannen kan gaan zitten of liggen. Ontspan je lichaam en richt je aandacht op een vlek op het plafond of op de muur, is deze er niet? Richt dan je aandacht op een detail wat voor jou geen betekenis heeft, bijvoorbeeld een scharnier, kabel of de schaduw van een lamp.

Je kunt je gedachten de vrije loop laten, probeer ze niet te stoppen laat je gedachten gaan alleen blijf wel met je aandacht bij de plek welke je hebt uitgekozen. Blijf dit net zolang doen tot je zult merken dat je gedachten en ideeën die bij je op komen steeds minder worden en dat je uiteindelijk stilte ervaart in je hoofd. Wanneer je hebt opgemerkt dat je stilte ervaart blijf dan nog een tijdje de focus houden totdat het voor jouw goed en ontspannen genoeg voelt“.[1]

Dit is een ontspannen en makkelijke manier om innerlijke rust en stilte van jouw geest te vinden.
Wanneer je zo’n moment van rust, een stille geest vaker hebt zal je er op den duur voordeel uithalen i.p.v. het almaar doorgaan. Bijvoorbeeld jezelf beter leren kennen, jezelf beter beheersen dat je kan reageren vanuit rust, meer begrip voor jezelf en indirect voor anderen krijgen.

Geef jij jouw lichaam de tijd om te mogen ontspannen?
Het is inmiddels heel normaal dat jij je telefoon aan de lader doet zodat deze voldoende batterij heeft voor je telefoongebruik.

Gun jezelf de tijd om tot rust te komen. Ga dit door het te oefenen ook als jouw nieuwe normaal zien.

Na het lezen interesse gekregen in hoe jij jouw lichaam rust kan geven maar merk je dat je het nog lastig vindt hoe je dit vorm kan gaan geven? Raak je snel afgeleid?

We kunnen er samen naar werken als jij mij een berichtje stuurt
info@yourinnerlight.nl
Voel je ontspannen, ervaar weer rust in je hoofd en krijg grip op je gedachten.


[1] Handboek Reiki – Nederlof/Buis

Share this Post