Heb jij de regie over jouw leven?

Your Innerlight/ mei 6, 2020/ Blogs

Ben je een deelnemer of toeschouwer?

Wees lief voor jezelf want jij bent degene die er altijd voor je zal zijn. Wanneer je het krijgen van bepaalde behoeftes buiten jezelf stelt zal je altijd afhankelijk zijn van een ander. Indirect leg je jouw geluk, jouw blij zijn dan in de handen van de ander en tevens dus hoe jij je voelt.

Stel je zit in de bioscoop en op het scherm zie je dat dit over jou gaat. Jouw leven wordt afgespeeld tot het huidige moment. Wat is het dan dat je ziet? Zie je iemand die met de winden mee waait? Waar de tijd in het leven voorbij vliegt? Of zie je een leven waarbij iemand voornamelijk zelf de keuzes maakt. Die regisseur is van zijn eigen leven. Die zijn script bijwerkt als hij voelt dat het bijgeschaafd mag worden.

Als je doet wat je altijd deed krijg je wat je altijd kreeg, op zicht heel logisch alleen dit ook hoe het werkt. Natuurlijk gaat het niet over een nacht ijs, het vergt training om de regie te nemen.
Kom dichterbij jezelf, doe wat jij leuk vind! Leef, zing, dans. Vorm met je mond een glimlach. Geef het tijd en ervaar het verschil in je lijf nu je bewust een glimlach aan het vormen bent.

⋮ Slechts ‘de laatste menselijke vrijheid’ bleef overeind, de eigen houding te kiezen in een bepaalde situatie. Deze allerlaatste vrijheid is van grote betekenis in de gedachtengang van Frankl[1]
De gevangenen waren heel gewone mensen maar door de keuze ‘hun lijden waardig te zijn’ hebben althans enkelen bewezen dat de mens de gave bezit, zich te verheffen boven zijn materiële lot. ⋮

Jij hebt altijd een keuze in hoe je met een situatie om gaat.

Er is een hele oude uitspraak die luidt “Je kan pas van een ander houden als je van jezelf houdt”. Wat houd je tegen om voor jezelf te gaan zodat jij hierdoor een nog mooiere versie van jezelf wordt. Je bent het waard om keuzes te maken die goed voor jou zijn!


[1] Viktor E. Frankl: De zin van het bestaan

Share this Post