Ben jij je bewust van jouw lichaam?

Your Innerlight/ mei 20, 2020/ Blogs

Het is bewezen dat we duizenden gedachten per dag hebben. Dit is grotendeels onbewust en voor je het weet ga je met de gedachtestroom mee. Met denken alleen kom je er niet. Er is ook nog zoiets als het voelen. Het voelen van je lichaam. Je lichaam heeft je namelijk ook wat te vertellen.

“Zodra je lichaam echt in gevaar komt, wordt ‘het denken’ meteen uitgeschakeld. Als jij door een hongerige leeuw achtervolgd wordt, loop je harder dan je ‘denken’ ooit voor mogelijk had gehouden. Ineens heb je zomaar naar je Zelf geluisterd (dat wat je echt bent) en dingen gedaan die je vroeger niet durfde. Je ontdekt dat een ‘ramp’ niets anders is dan door je Zelf geholpen te worden. Het stuurt je een kant uit waar je altijd bang voor was, maar die achteraf stukken leuker blijkt. We zijn dikwijls ons hele leven bang voor iets wat maar vijf minuten duurt en het meeste bang voor wat we het liefste willen.” [1]


Ben jij bewust van datgene waar je bang voor bent? Is dit echt nodig? Durf jij dit in de ogen te kijken?

Luister naar je lichaam, naar het gevoel in plaats van het aangeleerde denken. Voel je lichaam in de stoel, op de plek waar je dit nu zit te lezen. Sluit je ogen en richt je op het stromen van je lichaam. Hoe voelt dit? Voelt dit prettig? Ja? Wat fijn! Niet echt of nee?

Wat heb je er voor nodig dat het prettig gaat voelen?
Je hebt namelijk jouw lichaam nodig om mee voort te komen. Om je leven te leiden. Het is erg fijn als je je prettig voelt met het ZIJN met jezelf, met jouw lichaam.

Wat wil jij het liefst? Hoe kan je hier voor jezelf uiting aan geven?

Geef jezelf de tijd. Houd voor ogen dat het leren lopen veelal met vallen en opstaan is gepaard. Wees lief. Waar nodig, vraag om hulp!


[1] Willem de Ridder: Handboek Spiegelogie

Share this Post