Hoe ben je de mooiste versie van jezelf?

Your Innerlight/ april 8, 2020/ Blogs


Om te weten hoe je de mooiste versie van jezelf kan zijn is het belangrijk om te weten en te onderzoeken wie ben ik nu eigenlijk? Wanneer je als jouw ware zelf leeft betekent dit dat jij bent wie je bent en je jezelf zo laat zien. Dit wil niet zeggen dat je per se op de voorgrond staat maar wel dat jij blij kan zijn met wie je bent en wat je doet. Moet je dan altijd blij zijn? Nee hoor. Alleen betekent dit wél dat je anders naar situaties kan kijken. Dat jij de regie in eigen handen hebt en je beseft dat ongeacht de situatie je altijd een keus hebt hoe je er mee om gaat.

Als baby kom je op de wereld met een mooi helder licht, je bent puur. Je ondervindt dat jij en je moeder niet één zijn. Jij bent een eigen persoon. Je leert dat jouw moeder het niet leuk vindt wanneer je met modderige schoenen het huis door banjert en een spoor achter te laat. Op school leer jij je te gedragen binnen de bepaalde kaders die je worden meegegeven. Naarmate je ouder wordt komen er steeds meer lagen omheen waardoor je verder van je zijn af raakt.

[1] De lagen van onze identiteit als bedekking van de natuurlijke staat van zijn.

Ben jij er van bewust hoe je reageert in bepaalde situaties? Is dit hoe jij wilt reageren of herken je gedragingen van een van je ouders? Of is het een reactie waar een bepaalde overtuiging achter zit bijvoorbeeld: “Je bent als een dubbeltje geboren dus je zal nooit een kwartje worden”.

Gun jezelf deze liefdevolle staat van zijn. Wie zou jij zijn? Als je puur jezelf zou zijn?


[1] Jan Geurts: Verslaafd aan liefde

Share this Post